Καλοκαιρινή ρεβιθάδα με τοματίνια



Μια μελωμένη ρεβυθάδα άκρως καλοκαιρινή, χορταστική και πολύ υγιεινή! Σήμερα σου δείχνω μια παραλλαγή της κλασικής ρεβιθάδας, εμπλουτισμένη με γλυκά τοματίνια, μια ρεβιθάδα που γίνεται σε ένα μόνο φαρδύ τηγάνι (ή κατσαρόλα)
Tip: Η διαδικασία περοετοιμασίας των ρεβιθιών παίρνει αρκετή ώρα. Για το λόγο αυτό βράζω μια φορά το μήνα μια μεγάλη ποσότητα και την αποθηκεύω στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
Συστατικά

400 γρ ρεβίθια (βρασμένα)
500 γρ τοματίνια
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
100 ml ελαιόλαδο
1 κτγ ξερό δυόσμο
1/2 κτγ ξερό θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες

Για τη σημερινή συνταγή χρησιμοποιώ ρεβίθια που έχω ήδη βράσει και αποθηκεύσει στην κατάψυξη. Εάν εσύ δεν έχεις, ακολουθείς την εξής διαδικασία: Επιλέγουμε αποφλοιωμένα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς σε κρύο νερό.
Το επόμενο πρωί τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό να τα σκεπάζει.
Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε.
Γεμίζουμε την κατσαρόλα με βραστό νερό (από βραστήρα ή από μια κατσαρόλα που βράζει παράλληλα).
Επαναφέρουμε τα ρεβίθια στο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά. Δοκιμάζουμε και αν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε. Διαφορετικά τα βράζουμε μέχρι να είναι μαλακά
Για τη ρεβιθάδα
Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδοκαι το φρέσκο μαϊντανό) και ανακατεύουμε.
Κλείνουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Προαιρετικά σερβίρεις και με λίγο λεμόνι από πάνω
Πηγή: Cool Artisan